ACTUALITATE

Angajații de la Registrul Comerțului intră în grevă japoneză

Last Updated on iulie 14, 2023 by Erceanu Ileana

Angajații de la Registrul Comerțului au anunțat că vor intra în grevă japoneză, în săptămâna 17 – 21 iulie, nemulțumiți de inechitățile salariale.

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – protestează împotriva inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională „justiție”. În antiteză, în raport cu importanța activităților derulate de ONRC și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariați în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR, nivelul salarial actual se situează la cel mai scăzut nivel din categoria funcțiilor din familia ocupațională „justiție”.

SAONRC trage un semnal de alarmă asupra acestor chestiuni prin declanșarea grevei japoneze, cu mențiunea că dacă nu vom avea un dialog social cu reprezentanții Guvernului, acțiunile vor escalada prin inițierea conflictului colectiv de muncă și implicit grevă.

Prima acțiune de protest cu rol de avertisment se derulează în perioada 17-21 iulie 2023: membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel, conform legii.

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cer următoarele revendicări:

1. Eliminarea discriminărilor și a inechităţilor salariale din familia ocupaţională “Justiţie”, ONRC fiind instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție.

2. Plata integrală a drepturilor salariale câştigate în instanţă şi a dobânzilor aferente în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

3. Ocuparea prin concurs a posturilor vacante și eliminarea practicii de compensare a lipsei de resurse umane prin suprasolicitarea personalului existent.

4. Dialog social real pe marginea noii legi de salarizare a personalului bugetar anunțate de guvernanți.

Pentru susținerea revendicărilor SAONRC, a fost transmisă o solicitare către Guvernul României, însă până la acest moment nu există angajamente sau perspective clare de soluționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button