EDUCAȚIE

Aur și argint pentru elevii români

Last Updated on iunie 11, 2024 by Erceanu Ileana

Cinci medalii de aur, două medalii de argint și o mențiune de onoare pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024.

Echipa României a obținut cinci medalii de aur, două medalii de argint și o mențiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024, desfășurată în perioada 3-10 iunie, la Perak, în Malaezia.

Conform Ministerului Educației, la a 24-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică au participat 208 concurenți din 28 de țări, România având statut de invitat.

”Elevii români au obținut rezultate care au trezit admirația celorlalți concurenți și a liderilor echipelor naționale participante: 5 medalii de aur, 2 medalii de argint, o mențiune de onoare”, a transmis Ministerul Educației, într-o postare pe Facebook.

– Alexandru Momoiu, a obținut prima medalie de aur, fiind câștigătorul absolut al prezentei ediții, având cel mai mare punctaj total din concurs.

– celelalte patru medalii de aur au fost obținute de: Ionuț Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareș Felix Tudose, Alexandra Maria Curea

– cele două medalii de argint au fost câștigate de către Mendel Emanuel Mendelsohn și Teofil Voicu

-mențiunea de onoare a fost acordată elevului Rareș Theodor Marinescu.

”Aceste rezultate deosebit de valoroase confirmă nivelul școlii românești de fizică și celebrează în mod admirabil cei 10 ani de participare neîntreruptă a echipei României la această olimpiadă”, a mai transmis Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button