EDUCAȚIE

Azi începe evaluarea națională pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Last Updated on mai 13, 2024 by Erceanu Ileana

Peste 500.000 de elevi urmează să susţină examene. Examenele vor fi la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă.

Începe evaluarea națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și aVI-a în anul școlar 2023 – 2024. Peste 500.000 de elevi vor participa la această evaluare a competențelor, potrivit Ministerului Educației. Sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 – 2024 care este programată în perioada 13 – 29 mai se adresează unui număr de peste 500.000 de elevi (cumulat).

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe luni, 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

*Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de Limbă și comunicare – citit – Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare – citit – Limba maternă.

*Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.  

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are următorul calendar: limba română (21 mai), matematică (22 mai) și limba maternă (23 mai).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button