ACTUALITATE

Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Last Updated on august 16, 2023 by Romeo Crismaru

În județul Mehedinți, din cei 411 elevi înscriși la sesiunea de toamnă a BAC-ului, s-au prezentat 272 de candidați. Nu s-au înregistrat incidente sau eliminări din examen. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii, la Limba română.

Elevii de clasa a XII-a au susținut astăzi, 16 august, proba obligatorie (limba română) a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, urmând ca joi 17 august să aibă loc cea la materia obligatorie (Matematică/ Istorie).

La Subiectul al III-lea elevii de la Real au avut de făcut un eseu despre Tema și viziunea despre lume într-o operă de Mihail Sadoveanu, cea mai studiată fiind „Baltagul” sau într-o operă a lui George Călinescu, respectiv „Enigma Otiliei”. În schimb, elevii de la Uman și pedagogic au avut de scris un eseu privind particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui acelorași autori.

În ceea ce privește Subiectul I, comun la ambele profiluri, elevii au avut un fragment din textul „Însemnările mele” de Maria Banuș, iar la punctul B au avut de argumentat dacă emoțiile influențează sau nu comportamentul unei persoane.

La al doilea subiect, tinerii au avut de comentat poezia „S-a spulberat” de Tudor Arghezi, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Calendar Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă:

16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor

29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button