ACTUALITATE

Polițiștii acționează pe șoselele din Mehedinți

Last Updated on august 16, 2023 by Romeo Crismaru

Acțiunile în sistem integrat ale polițiștilor mehedințeni, din ultimele 24 de ore s-au lăsat cu amenzi de peste 73.000 de lei, premise și certificate de înmatriculare ridicate. După sărbătoarea de la Orșova, polițiștii a depistat conducători auto beți și drogați.

În ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au continuat să acţioneze în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 73.350 de lei.  Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, o femeie de 26 de ani, din comuna Malovăț în timp ce conducea un autoturism  pe strada Cernei, în orașul Orșova, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătoarea  auto a fost testată cu aparatul alcooltest care  a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de femeie a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1305 lei, fiindu-i totodată, suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

La data de 15 august a.c., ora 22.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, un bărbat de 41 de ani, din Drobeta-Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism  pe strada Cernei, în orașul Orșova, după ce ar fi consumat substanțe interzise. În urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat un test pozitiv, privind consum de substanțe psihoactive (canabis), motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice . În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button