ACTUALITATE

Bandă de hoți români destructurată în străinătate

Last Updated on septembrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

O bandă formată din șase români cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani, specializată în spargerea containerelor de construcții din incinta șantierelor a patru state federale din Austria, a fost destructurată de poliția austriacă.

Cei șase inculpați sunt acuzați de 11 furturi prin efracție și o tentativă de furt, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 417.000 de euro, informează Vienna.at.

Cinci dintre ei au fost duși la închisoarea din Wiener Neustadt (Niederösterreich), iar cel de-al șaselea se află în arest în România, a informat poliția marți, 20 septembrie. Unii dintre suspecți și-au recunoscut faptele.

Inculpații au spart containere de construcții de pe două șantiere diferite din zona locală Wiener Neudorf în noaptea de 7 spre 8 octombrie 2021, de unde au sustras diverse unelte valoroase.

Primele investigații și prelevarea probelor au fost efectuate de ofițerii secției de poliție Wiener Neudorf. Cercetările ulterioare au fost preluate de Oficiul de Stat al Poliției Criminale, zona de investigare furturi.

În urma unor operațiuni ample și a analizei urmelor, un român de 26 de ani a fost identificat drept suspect. Acesta a fost observat pe 2 februarie 2022, în timpul spargerii unui container de construcție situat în zona urbană 1230 Viena.

Ofițerii de poliție au oprit vehiculul suspectului în orașul Perchtoldsdorf (districtul Mödling). În timpul arestării, bărbatul a lovit o mașină de serviciu a poliției, pe care a avariat-o.

Un alt suspect aflat în mașina oprită, tot de 26 de ani, a fost reținut la rândul său. Recalcitrant, acesta a lovit doi ofițeri cu piciorul, rănindu-i. A reușit să evadeze pentru scurt timp, înainte de a fi arestat din nou, iar atunci a rănit un alt polițist. Cei doi inculpați au fost duși la închisoarea locală din ordinul Parchetului din orașul Wiener Neustadt.

Un alt suspect, în vârstă de 18 ani, a reușit să evadeze în ciuda faptului că s-au tras mai multe focuri de armă. El a fost arestat în Republica Cehă pe baza unui mandat de arestare al UE și extrădat în Austria pe 25 mai 2022 și dus la închisoarea din Wiener Neustadt din ordinul Parchetului din același oraș.

Investigațiile ulterioare au scos la iveală alți suspecți, unul de 21 de ani, altul de 28 de ani și un al treilea de 33 de ani, toți în calitate de inculpați.

Din cauza unui mandat de arestare al UE, cel de 33 de ani și cel de 28 de ani au fost arestați în România și extrădați ulterior în Austria. Au fost duși la aceeași închisoare din Wiener Neustadt. Inculpatul în vârstă de 21 de ani execută o pedeapsă cu închisoarea în România.

Banda a comis furturi prin efracție pe șantiere din Viena (Favoriten, Döbling, Liesing), Austria Inferioară (Wiener Neudorf), Salzburg (capitala statului) și Burgenland (Oberwart) în componențe personale diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button