ACTUALITATE

Persoanele cu venituri mici vor primi cardurile sociale de 50 de euro și anul viitor

Last Updated on septembrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

Guvernul a decis să extindă măsura tichetelor valorice până în vară și are în plan să mențină această facilitate și în anii următori.  

Până acum, peste 2,3 milioane de români au primit carduri sociale. Cu toate că, banii pot fi folosiți doar pentru alimente de strictă necesitate, unii beneficiari au încercat să cumpere alcool și tutun ori să joace la păcănele.

Tichetele au fost acordate la începutul verii și au fost încărcate până acum de două ori, cu câte 250 de lei, la fiecare două luni. Măsura a fost gândită până la finalul anului, însă autoritățile vor prelungi programul până în iulie anul viitor.

Voucherele sunt adresate românilor cu venituri mici, cu dizabilități sau pensionarilor.

Cardurile electronice pot fi folosite în 25.000 de magazine

Autoritățile au încărcat cu câte 500 de lei și cardurile sociale destinate elevilor și preșcolarilor din mediile defavorizate.

7 Comments

  1. Lasati ca vom vedea ce o sa fie la anul,rezolvati cazurile care trebuiau sa primeasca doua transe si de abia au primit cardul dar nici o transa. Caz concret mama mea Mosor Floarea nascuta pe 12.05.1939 are pensie de urmas DE 1000 LEI din aprilie 2022 si in luna septembrie abia a primit cardul .Trebuie sa primeasca si prima transa ca se incadreaza, daca prima transa a fost in iunie, VA ROG SA VIRATI SUMELE CUVENITE ca eu nu cred ca poti sa traiesti cu 4 lei pe zi,dar sunt banii ei ,sa nu ajunga in alte buzunare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button