ADMINISTRATIE

Bani pentru dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a vehiculelor electrice

Last Updated on octombrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

Administrația Fondului pentru Mediu anunță lansarea Programului privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normal. Administrațiile publice locale pot accesa aceste fonduri.

În perioada 14 noiembrie 2022, ora: 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 14:00, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare, solicitanții vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electric, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală.

Solicitanții eligibili în cadrul programului sunt: instituţiile publice, inclusiv unitățile de învățământ de stat; unitățile administrativ-teritoriale, precum și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti; localitățile care nu sunt unități administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice; asociaţiile de dezvoltare intercomunitară. Suma alocată sesiunii de finanțare este de 500 milioane lei.

Fiecare dintre acești beneficiari va putea aplica pentru instalarea de stații de reîncărcare și va putea beneficia de finanțare în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile ale unui astfel de proiect, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Suma maximă finanţată pentru instalarea unei staţii de reîncărcare reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi este de: 20.000 lei pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 3,7 kW şi maximum 7,3 kW; 60.000 lei pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 7,4 kW şi maximum 22 kW.

În județul Mehedinți sunt 66 de unități administrative teritoriale, mai exact 2 municipii, 3 orașe și 61 de commune. Acestea pot atrage fonduri de la AFM, după cum urmează:

Municipiile – între 4 milioane de lei și 5 milioane de lei;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button