ACTUALITATE

Țara Europeană împânzită de camere pentru măsurarea zgomotului produs de mașini

Last Updated on octombrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

Vești proaste pentru șoferii  obișnuiți să conducă cu muzica dată la maximum sau să monteze sisteme ilegale de evacuare, foarte zgomotoase, a gazelor de eșapament. Autoritățile vor monta mai multe detectoare de zgomot pe arterele rutiere.

Dacă rezultatele vor fi bune, vor urma și alte regiuni din Marea Britanie, relatează Sky News.

Conform normelor rutiere, autovehiculele trebuie să fie întreținute corespunzător și să nu aibă un nivel modificat de producere a zgomotului. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de 50 de lire sterline (57,23 euro), aplicată în urma constatării pe loc a contravenției.

Spre deosebire de camerele de măsurare a vitezei, care folosesc senzori montați pe carosabil sau sisteme radar, detectoarele de sunet utilizează microfoane pentru a detecta zgomotul mașinilor care circulă pe drum.

Aceste aparate vor avea, o cameră video care va înregistra plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor, ca probă pentru emiterea sancțiunilor de către poliție.

Înregistrările audio vor fi suficient de precise pentru a dovedi exact ce mașină a produs zgomotul foarte puternic, fie că acesta provine de la motor, de la sistemele audio sau din folosirea excesivă a claxonului.

Înregistrarea audio va fi asociată cu cea video, creând „un pachet digital de dovezi”, a anunțat Ministerul britanic al Transporturilor.

Poliția va examina probele și va decide sancțiunea care trebuie emisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button