ACTUALITATE

Codul Rutier 2022: Obligația șoferiilor cu privire la folosirea luminilor

Codul Rutier vine cu noi schimbări în privința folosirii luminilor autovehiculelor pe timpul zilei și pe alte tipuri de drum pe care până acum nu era obligatorie această măsură.

Conform noilor schimbări din Codul Rutier, șoferii au obligația de a folosi pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă și pe drumurile naționale , nu cum este prevăzut în prezent, doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene.

Proiectul legislativ a fost avizat în comisiile de specialitate ale deputaților și urmează să primească votul final în Parlament.

Argumentul acestui proiect de lege este că tot mai multe state europene prevăd, în legislația privind circulația pe drumurile publice, folosirea luminilor de întâlnire în afara localităților, indiferent de tipul drumului, pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.

Deci, conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere,au obligația să circule pe autostrăzi, pe drumurile expres, pe drumurile naționale europene și pe cele naționale și in timpul zilei luminile de întâlnire sau cele diurne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button