ACTUALITATE

Barajul Vidraru,istoria colosului construcțiilor românești

Last Updated on mai 30, 2022 by Toma Mihai

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeș în anul 1965 fiind primul baraj construit în România. Este un baraj în formă de arc cu înalțimea de 166,60 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Grosimea barajului la baza este 25 m iar la coronament 6 m. Lacul, in condiții optime are o suprafață de 870 de hectare si 465 milioane metrii cubi de apa.

Pe linia Barajului Vidraru, în vârful unui turn prismatic se afla monumentul electricitatii, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici. Apa lacului se folosește pentru producerea de energie electrică.

Barajul Vidraru a devenit si locul preferat al extremilor. Aici s-a amenajat cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping. Pe timp de vară pasionații acestui sport pot sări cu coarda elastică de la 166 m.

Pe lac circulă mai multe vapoare, puteți pleca intr-o croazieră, vă puteți plimba cu hidrobicicleta sau puteți închiria bărci cu vasle pentru pescuit. Pe partea dreaptă este un drum secundar mai liniștit ,dar cu grad de deteriorare avansat, si preferat mai degrabă de motocicliști. Pe acest drum se poate ajunge trecând prin tunelul de lângă baraj.

Turiștii de weekend, pe lângă plimbările cu mașina până la barajul Vidraru sau mai sus, la Bâlea Lac, pot încâ face o coborâre ,două cu snowboard-ul sau schiurile, pe fașiile de zăpada înegrită, de pe versantul de deasupra lacului Bâlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button