ACTUALITATE

Schimbări majore în învățământ: se renunță la mediile semestriale, tezele vor fi opționale iar catalogul va fi electronic

Last Updated on mai 30, 2022 by Toma Mihai

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noi schimbări majore în sistemul de învățământ din România. Potrivit acestuia, elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar, iar tezele nu vor mai fi obligatorii, profesorii fiind cei care vor decide modul de evaluare al elevilor.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că în fiecare școală se va înființata o comisie pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică. Mai mult decât atât, nici cataloagele nu vor mai fi aceleași de până acum. Școlile vor folosi doar catalog electronic, care trebuie tipărit și arhivat.

Va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar.

Profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Spre exemplu, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button