ACTUALITATE

Bărbați reținuți pentru trafic de minori

Last Updated on martie 27, 2023 by Erceanu Ileana

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au documentat activitatea infracțională a 2 bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – martie 2023, o minoră de 16 ani din Drobeta Turnul Severin, ar fi fost exploatată sexual de doi bărbați, de 24, respectiv 28 de ani, fiind adăpostită în diverse locații.

La data de 23 martie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Tismana, județul Gorj, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 23 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea celor 2 bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Ulterior, la data de 24 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a celor doi bănuiți, pentru 30 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button