ACTUALITATE

Băutura răcoritoare nu mai are căutare în magazinele din țara noastră

Last Updated on februarie 15, 2024 by Erceanu Ileana

Vânzările uneia dintre cele mai iubite băuturi din România au luat o întorsătură neașteptată.

 Volumele vândute de îmbuteliatorul Coca-Cola în România au avut scăderi semnificative. Anul trecut,  scăderile au fost cu peste 8%. La băuturile necarbogazoase au fost înregistrate cele mai mari scăderi ale volumelor vândute, de peste 15%. În raportul companiei se arată că volumul din România a scăzut cu 8,3%, reflectând un context dificil pentru clienți în primele nouă luni ale anului. Potrivit acesteia, tendințele s-au îmbunătățit în trimestrul al patrulea, volumele revenind pe creștere. În cazul băuturilor carbogazoase, volumele au scăzut cu circa 5%, dar a fost înregistrată o creștere puternică, de două cifre, la energizante și cafea.

Coca-Cola, atât în România, cât și în alte țări, deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. Sistemul din țara noastră este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. Compania deține trei fabrici pe piața locală, la Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii.

„Producția noastră internă de rPET din Polonia, Italia și România va acoperi 50% din necesarul nostru de rPET în 2024, asigurând disponibilitatea și reducând costurile”, explică compania în raportul anual, confor profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button