ACTUALITATE

Cadastru gratuit pentru patru comune din Mehedinți

Last Updated on iulie 28, 2022 by Romeo Crismaru

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că din această vară va începe înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară în 228 de comune din 36 de județe. printre acestea se află și patru comune din Mehedinți: Gogoșu, Stângăceaua, Tâmna și Voloiac.

Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

ANCPI a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru 228 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din România, care vor fi cadastrate integral din fonduri europene. Suprafața totală estimată în cele 228 de comune este de 1.166.414 de hectare, lucrările vor începe în această vară și vor dura aproximativ doi ani.

„Prima etapă a lucrărilor de cadastru constă în campania de informare desfășurată la nivel local. Este un prim pas necesar pentru ca cetățenii să înțeleagă ce se întâmplă, cum se întâmplă, ce are de făcut fiecare dintre actorii implicați în acest proces și care sunt avantajele înregistrării sistematice a proprietăților. Ulterior, prestatorii serviciilor de cadastru vor colecta copii ale actelor de proprietate și vor face măsurători în teren. În fiecare etapă, cooperarea cetățenilor este extrem de importantă, astfel încât lucrările de cadastru să poată decurge cu respectarea termenelor legale”, a precizat Hajnalka Ildiko, președinte – director general al ANCPI, citat de portalul media agrointel.ro.

Patru comune din județul Mehedinți beneficiază de cadastrare gratuită în această etapă. Este vorba de comunele Gogoșu, Stângăceaua, Tâmna și Voloiac.

Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button