Economic

Populația suferă, benzinarii prosperă! Veniturile companiei OMV Petrom au crescut!

Last Updated on iulie 28, 2022 by Erceanu Ileana

OMV Petrom a raportat un profit net de 4,6 miliarde de lei în primul semestru, de cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut. Asta, în timp ce populația suferă din cauza creșterii prețului la carburanți.
Pe fondul creșterii prețului țițeiului și gazelor la nivel mondial, OMV Petrom a raportat un profit net de 4,64 miliarde de lei în primul semestru al anului curent, de aproape cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut, când a înregistrat un profit de 980 de milioane de lei.
Cifra de afaceri a grupului OMV Petrom a crescut în primele șase luni ale anului cu 153%. În primul trimestru al anului, compania a raport venituri totale de 25,5 miliarde de lei. În perioada similară a anului trecut, OMW Petrom a avut o cifră de afaceri de puțin peste zece miliarde de lei, iar pe întreg anul de 23,5 miliarde de lei.
Prețul mediu realizat la țiței de grupul OMV Petrom în primul semestru a fost de 90,97 dolari per baril, comparativ cu 54,61 dolari în perioada similară a anului trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 67%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button