ACTUALITATEEVENIMENT

Campanie de informare privind numărul de urgență 112

Last Updated on martie 14, 2023 by Erceanu Ileana

Astăzi, 14 martie, polițiștii din cadrul Centrului Operațional, Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au participat alături de reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți  și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți la o campanie de informare cu privire la modul de funcționare a Serviciului 112 și despre importanța apelării responsabile a numărului unic de urgență.

Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Național Traian și a fost derulată în scopul de a-i informa pe elevi despre siguranța de care pot beneficia prin apelarea Serviciului 112.

De asemenea, elevilor li s-a adus la cunoștință modul de gestionare a unui apel într-o situație în care au nevoie de ajutor, precum și despre utilitatea instalării aplicației Apel 112 pe telefoanele mobile.

Totodată, s-au purtat discuții cu elevii pe tema apelării abuzive a Serviciului 112 și sancțiunile aplicabile în aceste cazuri.

În situațiile de urgență, fiecare secundă contează, de aceea polițiștii recomandă să nu se abuzeze de acest număr de telefon dacă nu există într-adevăr un motiv real sau o urgență.

Serviciul 112 este destinat cetățenilor și, utilizat responsabil, poate salva vieți, întrucât orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe  reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button