ACTUALITATE

Drumul județean dintre Plopi și Balota, modernizat cu  fonduri europene

Last Updated on martie 14, 2023 by Erceanu Ileana

Au început lucrările de modernizare, prin fonduri europene, a drumului județean, cuprins între localitățile Plopi și Balota.

Concret, se vor realiza legături cu drumurile laterale, șanțuri betonate și rigole carosabile, se vor face trotuare și piste de biciclete pe o distanță de aproape 2 km, accese la proprietăți și se va monta parapet pe o distanță de 2,4 km, acolo unde structura drumului necesită acest lucru.

“Este o lucrare pentru care am făcut eforturi de-a lungul timpului pentru a primi finanțare, dar, iată, am reușit să ducem lucrurile în direcția bună și să demarăm efectiv lucrările. Din discuțiile avute cu echipa de implementare și cu cei doi constructori care au câștigat licitația, sunt șanse mari ca lucrările să se finalizeze până la sfârșitul anului 2022. Vorbim despre un drum care nu a fost niciodată asfaltat. Se află pe teritoriul administrativ al comunelor Tâmna, Livezile, Hinova, Prunișor și Șimian, asigură accesul către Aerodromul Drobeta și satele Izvorălu de Jos și Izvorălu. Totodată, permite legături cu satele Gârnița, Mijarca, Arvătești și Manu”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button