ACTUALITATE

Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România

Last Updated on noiembrie 4, 2022 by Romeo Crismaru

Cum va fi vremea în perioada următoare și când vor cădea primele ninsori în România.

Potrivit meteorologului, până la jumătatea lunii noiembrie, temperaturile vor rămâne deosebit de calde pentru această perioadă.

„Însă de la mijlocul lunii noiembrie, așa cum ne arată informațiile la acest moment, valorile de temperatură se apropie de cele normale pentru această  perioadă în cea mai mare parte a țării. Spre sfârșitul lunii noiembrie vom avea primele semne, nu excludem să aducă și intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent, în mod deosebit în zona montană. Prognoza meteo arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă, dar cest lucru nu exclude- să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

„Cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României, au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, dar am avut și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, la Vârful Omu”, a mai spus meteorologul, Elena Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button