SOCIAL

Carnea artificială este interzisă în România 

Last Updated on octombrie 20, 2023 by Erceanu Ileana

Legea cărnii a fost modificată astfel încât în România să fie complet interzisă comercializarea cărnii produse în laborator.

Cum  în mai multe țări a început să fie comercializată carnea artificială, parlamentarii din România au decis să acționeze preventive și să o interzică înainte ca aceasta să pătrundă și la noi în țară. Conform legislației, acest produs nu va putea fi comercializat. Pentru că nu și-au dorit să fie luați prin surprindere, parlamentarii au decis să interzică preventiv carnea artificială și comercializarwa ei. Astfel, senatorii din comisia de agricultură au adoptat o serie de modificări în ceea ce privește Legea cărnii.

Conform senatorilor, Legea cărnii vine ca o modalitate prin care românii să fie protejați. Unul dintre articole interzice la noi vânzarea cărnii artificiale sau a produselor din carne artificială, deși deocamdată doar în Statele Unite, Canada și în Singapore sunt companii care produc carne dezvoltată în laborator din celule de la animale.

 Legea are însă și alte prevederi. De exemplu, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne. Parlamentarii au mers și mai departe și au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc.

„Suntem hârăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a subliniat George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat.

“Cred că e momentul să vedem în galantare carne făcută în laborator”, a declarat Dănuț Păle, vicepreședinte ANSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button