ACTUALITATE

CARNEA DE MIEL A AJUNS UN LUX

Last Updated on aprilie 20, 2022 by Romeo Crismaru

Sărbătorile pascale bat la ușă, iar cumpărăturile pentru masa tradițională sunt în toi. În târguri, puțini sunt ciobanii care au venit să expună marfa. Prețurile practicate au speriat pur și simplu clienții, care vin, se uită și pleacă.

În târgul Veterani, din Drobeta Turnu Severin, au venit doar 10 comercianți care vând carne de miel. Spre deosebire de anii precedenți, mulți ciobani au preferat să trimită mieii la export. Faptul că primesc toți banii în același timp și ideea că sunt scutiți de munca de a tranșa animalul, sunt principalele motive pentru care a cam bătut vântul printre comercianți.

Dacă ciobanii au ales alte variante de a comercializa carnea, cumpărătorii sunt mulți. Cei mai mulți, însă, aleg să cumpere doar jumătăți de miel, din cauza prețului. Un kilogram de carne de miel costă, în târguri, 35 de lei, în timp ce, în market-uri, costă 50 de lei. Cu toate acestea, preparatele tradiționale din miel nu pot lipsi de pe masa de Paște.

Târgul de miei din Drobeta Turnu Severin va fi deschis pentru cumpărători până pe data de 23 aprilie, timp în care este posibil ca prețurile să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button