ACTUALITATE

Casă  de tip familial pentru copiii și tinerii din sistemul de asistență socială

Last Updated on martie 22, 2023 by Romeo Crismaru

În această perioadă se fac ultimele pregătiri pentru ca de la 1 aprilie, copiii aflați în sistemul de asistență socială să fie integrați în casele de tip familial, după ce au fost desființate centrele de plasament din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială.

Din bugetul județului, a fost alocată suma de 1 000 000 lei către DGASPC, pentru a renova spațiile în care vor funcționa casele de tip familial. În județul Mehedinți vor fi 3 astfel de case, la Vânjuleț, Punghina și Drobeta Turnu Severin.

“Împreună cu directorul executiv al DGASPC, Adrian Bidilici, am mers în casa de tip familial de la Vânjuleț, acolo unde s-au făcut lucrări importante pentru ca beneficiarii să aibă condiții foarte bune.

S-au schimbat tâmplăria și mobilierul, s-au amenajat grupurile sanitare, astfel încât să poată fi folosite de persoanele cu dizabilități, bucătăria și zonele administrative, iar spațiile vor oferi un cadru prietenos pentru beneficiari!

Pas cu pas, facem tot ce se poate pentru ca sistemul de asistență socială din Mehedinți să ofere bune condiții pentru copii! În prezent, sunt în implementare patru proiecte de reabilitare cu fonduri europene a centrelor din administrarea DGASPC, se amenajează casele de tip familial și vom continua cu alte investiții.

Am o foarte bună colaborare cu directorul Adrian Bidilici și susțin toate proiectele care vor îmbunătăți sistemul de asistență socială din Mehedinți!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button