ACTUALITATE

Ce puteţi face dacă nu aţi primit cardul de energie

Autoritățile au venit cu lămuriri pentru cei care, deși sunt eligibili, nu au primit cardurile de energie.

Au fost stabilite cinci categorii de persoane eligibile, care beneficiază de cardul de energie:

– pensionarii care au împlinit vârsta de 60 de ani cu venitul sub 2000 lei, inclusiv;

– pensionarii de invaliditate indiferent de vârstă cu venitul sub 2000 lei, inclusiv;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2000 lei, inclusiv;

– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinere familiei în conformitate cu Legea nr.277/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor social în conformitate cu Legea nr.416, cu modificările şi completările ulterioare.

În cazul familiilor unde veniturile depășesc 2.000 de lei pentru că la locul de consum figurează în bazele de date mai multe persoane, dar pensionarii locuiesc singuri, aceștia pot cere primăriei să realizeze o anchetă socială. Până în acest moment, au fost înregistrate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere. 

Cardul de energie nu a fost emis. Beneficiarul a primit înștiințare că este exclus din lista de beneficiari pe motiv că venitul de eligibilitate pentru a beneficia de sprijin depășește plafonul de 2.000 lei net pe membru/locul de consum.

Dacă la locul de consum beneficiarul nu locuiește cu alți colocatari, deși aceștia scriptic figurează la locul de domiciliu/reședință al beneficiarului și din diferite motive nu este posibilă încetarea valabilității mențiunii acestora de stabilire a reședinței/domiciliului la locul de domiciliu, atunci beneficiarul se va adresa primăriei de care aparține pentru a se întocmi o anchetă socială din care să reiasă câți colocatari locuiesc la acea adresă în mod real împreună cu beneficiarul.

Ancheta socială se solicită de către beneficiarul sprijinului. Dacă beneficiarul nu se poate deplasa din motive de ordin medical, poate împuternici o altă persoană să solicite efectuarea anchetei sociale, printr-o declarație olografă. Ancheta socială se predă în termen de 10 zile la oficiul poștal de care aparține beneficiarul sprijinului. Oficiul Poștal va introduce datele cuprinse în ancheta socială în aplicația informatică și se vor face verificările necesare cu privire îndeplinirea condițiilor de eligibilitate la locul de consum. Dacă în urma verificării se constată eligilibilitate, se va emite cardul și, ulterior, acesta poate efectua plăți prin serviciul de mandat poștal. 

Pentru nelămuriri cei care nu au primit cardul şi nu se încadrează în situaţia descrisă mai sus, pot apela serviciul de Call Center care funcționează în cadrul C.N. Poșta Română, la numărul de telefon 0319966.

29 Comments

 1. Nu am primit cardul de energie unde sa anunti ,pensie 1300 ron.
  Cand primesc ,si cine ocupa cu cardul energie sa primesc.

   1. Ma cheamă Matei Lucica din oraș Însurăței cartier Dropia ,am o pensie de 1400lei și locuiesc singură eu nu am primit cardu de energie a primit o vecină cardu ei și eu eram trecută cu alți cinci veci pe cardu vecinei ,noi nici unu nu locuim împreună, avem casele noastre .am făcut sesizare la poștă ,am făcut anchetă socială ,declarație pe propria răspundere tot ce am fost informat dar nu am primit nimic ,vă rugăm să ne răspundeți ce trebuie să mai facem să obținem acest drept..multumesc

     1. Nu am primit cardul de energie electrica 1400lei, am facut ancheta sociala de ka anaf trines ca nu am venit

 2. Nu am primit cardul de energie ,va rog trimiteti ,cand primesc .
  Unde sa anunti ? Cine ocupa cu carxurilr energie ? Va rog trimiteti .

 3. Nu am primit cardul de energie pana acum in dta de 14 aprilie 2023.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia lui.

 4. Soția ma părăsit în decembrie, ea a primit cardul de energie, eu nu!
  Sânt handicapat gr. 2!
  Ea și-a schimbat și domiciliul!
  Ce trebuie să fac?

 5. Am dat și declaratie pe proprie răspundere, am făcut și ancheta sociala, ambele transmise prin posta romana, și nu am primit cardul de energie. Când voi intra in posesia lui?

 6. Mama mea are 1100 lei pensie și nu a primit cardul de energie. Sunt vecini in bloc care au 7000 lei împreună în casă și au primit acel card. Este corect?

 7. Am primit cardul de energie impreunna cu mama mea taporea aurica pe 24feb. Dar postasu n-i la luat inapoi ptr.ca locuim la aceasi adresa si avem un singur contor impreuna cu declaratia cu mebrii de familie , si copii de buletin pe data de3 martie .au venit facturile de energie pe data 18 mai,iar noi nu am mai primit nici un card inapoi. Ce sa facem?

 8. Nu am primit cardul fiind înștiințat că la adresa mea aparem două persoane și nu mă încadrez Am trimis actele doveditoare că sunt singură la adresa la care locuiesc încă din luna martie și nu am primit nimic până în prezent.

 9. Am primit înștiințare că la adresa la care locuiesc suntem 2 persoane și nu mă încadrez Am trimis actele doveditoare prin care dovedesc că locuiesc singură în luna martie și nu am primit nici un răspuns.

 10. Am primit pana acum 3 carduri pe adresa unde am locuit acum 25 ani an prezent locuiesc la alta adresa cu mutație și buletin pe adresa noua am făcut pana acum 2 notificări precum ca nu mai locuiesc la acea adresa veche și nici pana în prezent nuam întrat în posesia cardului cine se ocupa de astfel de probleme

  1. Bună ziua am si eu copilul cu grad 2 și eu nu am primit cardul de energie ore de ce ca nu am venit nu am nimic copilul se numeste galamuî ionel marin sau copilul meu nu are dreptul și are o pensie 210 lei de un an și nu mă venit nici acum

 11. Bună ziua, scriu în numele unei pensionare din Sulina, nume Maer Dumutra cu venitul mai mic de 2000, nu a primit cardul de energie! Vă mulțumesc!

 12. Am o vecina bolnava pe nume Șerban Victoria,i a venit cardul pe alta adresa și l am înapoiat poștei întrucât figurează la alta adresa,va rog sa mi răspundeți când îi vine cardul…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button