SANATATE

Ce se întâmplă cu salarizarea și indemnizațiile personalului medical

Last Updated on martie 15, 2024 by Erceanu Ileana

Ministerul Sănătății a făcut un anunț important cu privire la salarizarea personalului din sănătate și despre indemnizațiile acestora.

În Monitorul Oficial al României, a fost publicată o ordonanță de urgență, care face referire la salarizarea personalului medical, de asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară, act normativ prin care salariații din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024.

Ordonanța de urgență a Guvernului prevede, acordarea unei indemnizații de 350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primiri urgențe (UPU/CPU) care fac lunar o gardă, respectiv, cel puțin două gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial. Această categorie nu beneficia de plata indemnizației pentru serviciul de gardă până la apariția OUG nr. 19/2024.

Totuși, deputatul USR, Adrian Wiener, membru al Comisiei pentru Sănătate și familie din camera Deputaților susține contrariul: „Indemnizațiile pentru gărzi acordate medicilor specialiști, medicilor primari și medicilor rezidenți acordate în conformitate cu prevederile / modificările și completările ulterioare, nu au fost modificate, cuantumul acestora rămânând același. Ordonanţa de creştere a salariilor din Sănătate determină o scădere a indemnizației pentru gărzile din spitale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button