ADMINISTRATIE

COMPLEXUL DE SERVICII AL DGASPC A PRIMIT FINANȚARE PENTRU REABILITARE

Last Updated on octombrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

Complexul de servicii sociale pentru copii din municipiul Drobeta-Turnu Severin va intra într-un amplu proces de reabilitare după ce obiectivul a primit finanțare europeană prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractul de finanțare a fost deja semnat de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila și are o valoare de 10.999.942,49 lei.

Contractul vizează renovarea și creșterea eficienței energetice a Complexului de servicii sociale pentru copii din municipiul Drobeta-Turnu Severin în care funcționează mai multe centre ale DGASPC, între care și Centrul pentru copiii cu dizabilități “Speranța”.

În ultimii ani, au fost depuse mai multe cereri de finanțare pentru obținerea fondurilor europene în vederea reabilitării acestui complex, tocmai pentru că am considerat că este o prioritate pentru investiții. Acolo se află copii cu probleme grave de sănătate care au nevoie de un mediu propice și prietenos pentru a suporta mai ușor dificultățile în care se află, fără voia lor.

Mă bucur că în urma demersurilor pe care le-am făcut împreună cu directorul general al DGASPC, Adrian Bidilici, cererea depusă în cadrul PNRR a fost aprobată.

În cadrul proiectului se va face o amplă reabilitare, se vor schimba toate instalațiile, electrică, sanitară, se vor monta pompe de căldură, imobilul va fi recompartimentat și va fi anvelopat termic.

Îi felicit pe cei care au lucrat la elaborarea cererii de finanțare și le doresc mult succes în implementarea proiectului!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button