ADMINISTRATIE

CONTINUĂ DEMERSURILE PENTRU ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE ÎN SĂNĂTATE

Last Updated on octombrie 25, 2022 by Romeo Crismaru

Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți: „Sistemul de sănătate este prioritatea investițiilor derulate în această perioadă de Consiliul Județean Mehedinți. Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulăm este cel care vizează reabilitarea/modernizarea clădirii fostului Spital de la Vânju Mare care este, în prezent, o secție externă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”.

Obiectivul se realizează cu finanțarea Ministerului Sănătății și a Consiliului Județean Mehedinți, iar lucrările sunt avansate.

„Pentru că ne dorim să repornim activitatea medicală la Vânju Mare cât mai curând și în cele mai bune condiții, pentru locuitorii din zona de sud a județului, am depus cerere de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, în vederea achiziției de aparatură și echipamente medicale. Astfel, vom merge în paralel, cu lucrările de reabilitare/modernizare și extindere a clădirii și cu dotarea unității pentru a câștiga timp până la autorizarea spitalului și deschiderea actului medical”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Valoarea totală a obiectivului este de 5.810.115,50 lei (inclusiv TVA), contribuția Consiliului Județean Mehedinți fiind de 927.665,50 lei , reprezentând TVA-ul tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului și care este considerată cheltuială neeligibilă, cât și contribuția de 21% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.025.314,50 lei exclusiv TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button