ACTUALITATE

Controale ample în trafic pe raza județului Mehedinți

Last Updated on aprilie 16, 2024 by Erceanu Ileana

În ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 247 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 56.000 de lei, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative în trafic și în perioada următoare.

-La data de 15 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vânju Mare – Formațiunea Rutieră, în timp ce efectuau activități de supravehere și control a traficului rutier pe DN 56 A, în localitate Hinova, au oprit un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Șimian. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care, a indicat o valoare de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, acesta a fost testat și cu privire la consumul de substanțe interzise, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

-La data de 15 aprilie,  polițiștii  din cadrul Secției Poliție Rurală Izvoru Bârzii au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din comuna Ilovăț, în timp ce conducea un tractor agricol pe DJ 671 E, în localitatea Ilovăț, fără a avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare/înregistrare. De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat  și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button