ACTUALITATE

Creatură neobișnuită, cu iz extraterestru, descoperită în adâncurile Oceanului Atlantic

Last Updated on decembrie 16, 2022 by Erceanu Ileana

Cercetătorii de la Institutul Monterey Bay Aquarium (MBARI) din Statele Unite au descoperit o creatură neobișnuită, cu iz extraterestru, în ”zona crepusculară” din largul coastelor Californiei. Este vorba de un calamar (Histioteuthis heteropsis) de culoarea căpșunilor, cu ochi ciudați.

Această creatură are doi ochi ciudați, unul mic și albastru, iar celălalt mare, verde, translucid. Împreună, această pereche de ochi puțin probabilă ajută calamarul să-și vâneze hrana din zona crepusculară a oceanului.

Live Science relatează că este pentru prima dată când este observat un asemenea calamar. Filmat cu ajutorul unui submarin robot, calamarul a fost văzut la adâncimea de 725 de metri.

Creatura neobișnuită Histioteuthis heteropsis străbate cu dezinvoltură propria casă întunecată din ocean, răsucindu-se și îndoindu-și cele opt tentacule, în timp ce aripioarele sale fantomatice se ondulau.

Descoperirea a fost posibilă grație Doc Ricketts, un vehicul fără echipaj, dotat cu o cameră video cu rezoluție 4K de înaltă-definiție.

Cercetătorii au declarat că această creatură Histioteuthis heteropsis, de culoarea căpșunilor, poate avea corpul de până la 13 centimetri, iar habitatul său se găsește de regulă în estul Oceanului Pacific, la adâncimi cuprinse între 200 și 1.000 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button