ACTUALITATE

Cresc amenzile pentru desenele făcute ilegal pe clădiri

Last Updated on august 24, 2022 by Toma Mihai

În data de 25 iulie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial legea nr. 260/2022 privind modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În prezent, cei care dezlipesc, distrug reclamele, anunțuri și afișele expuse sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 100 – 500 de lei.

Însă, după ce, mai multe clădiri importante din București, printre care și Ateneul Român, au fost vandalizatei, membrii Senatului au propus un proiect de lege care prevede creșterea amenzilor pentru cei care fac ilegal graffitiuri pe clădiri.

Legea nr 260/2022 intră în vigoare începând cu 24 august 2022 și prevede sancțiuni între 3.000 și 6.000 de lei pentru cei care desenează sau scriu pe clădiri sau garduri din spațiul public sau privat.

Legea „Graffiti” prevede sancționarea persoanelor care scriu, desenează pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte din spațiul public sau privat, fără acordul

În afară de amenzi, legea graffiti îi obligă pe autorii de graffiti să înlăture însemnele făcute pe bunurile din spațiul public sau privat sau în caz de deteriorare să readucă bunurile la starea inițială.

Sursa digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button