ACTUALITATE

Crucea Roşie Română marchează Ziua Mondială de Prim Ajutor

Last Updated on septembrie 9, 2022 by Erceanu Ileana

Sâmbătă, Crucea Roşie Română marchează, Ziua Mondială de Prim Ajutor, moment în care pune accent pe învăţarea şi acordarea primului ajutor.

Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sarbatoreste  Ziua Mondiala a primului Ajutor cu tema „Primul ajutor pentru populatia vulnerabila’’. Potrivit Federatiei, orice persoana are posibilitatea de a invata sa acorde primul ajutor si sa salveze vieti, punand accent pe capacitatea comunitatilor vulnerabile in acordarea primului ajutor.

Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 135 de ani in acordarea primului-ajutor de baza si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie. Cursurile sunt predate de medici, atestati ca formatori de prim-ajutor premedical, iar Crucea Rosie pune la dispozitie manuale si alte materiale didactice precum: manechine pentru resuscitare, truse de prim-ajutor, bandaje, atele, defibrilatoare etc. Cursul de prim-ajutor de baza se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste un certificat de absolvire si o legitimatie, care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul-ajutor de baza.

Proiectul va fi lansat la Gala Crucii Rosii, care va avea loc duminica, 23 septembrie, evenimentul fiind transmis in direct de postul national de televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button