EVENIMENT

CU BICILETELE, DIN SIBIU PÂNĂ ÎN OLANDA

Last Updated on mai 29, 2023 by Romeo Crismaru

Doi biciliști pasionați din România și Olanda au pornit într-un tur ambițios de peste 3500 de kilometri, pornid din Sibiu până la Deventer (Olanda). În călătoria lor, Adina și Wouter Janssen au poposit sâmbătă la Drobeta-Turnu Severin, acolo unde s-au întâlnit cu autoritățile locale și alți zeci de bicicliști severineni.

Primarul Marius Screciu i-a întâmpinat în central municipiului și i-a felictat pentru inițiativa lor. „Am participat și noi ca oraș la acest eveniment, i-am ajutat să dea o tură prin Severin. Susțin din tot sufletul astfel de inițiativă, mersul pe bicicletă trebuie să fie o alternativă la mersul cu mașina. Sperăm că și la Turnu Severin oamenii vor înțelege și vor începe să folosească acest mijloc de transport”, a precizat Marius Screciu.

Cei doi cicliști au parcurs împreună un tur de aproximativ 10 kilometri folosind infrastructura de piste de bicilete a municipiului Drobeta-Turnu Severin. Adina și Wouter Janssen, membri ai ONG-ului EUphemia din Șura Mare, județul Sibiu, au plecat din Sibiu pe 23 mai 2023 și vor pedala 3500 km până la Deventer, Olanda. Scopul lor este de a crește gradul de conștientizare cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Așadar, în timpul turului vor vizita bune practici locale de dezvoltare durabilă în orașele pe care le traversează. Călătoria lor este sprijinită și încurajată de Ambasada Olandei în România.

Adina are 45 de ani și Wouter are 50 de ani. După ce au trăit mai mulți ani în Olanda, s-au mutat în 2020 în România, la Șura Mare. Pe lângă activitățile zilnice, aceștia dezvoltă și proiecte, pe bază de voluntariat, prin ONG-ul EUphemia.Misiunea asociației pe care o conduc este de a promova și sprijini dezvoltarea de servicii și activități sociale, culturale, educaționale și sportive.

„Prin aceasta sperăm să inspirăm oamenii să implementeze astfel de soluții durabile și în propriul mediu”, spune Adina Janssen-Țintea.

Turul cu bicicleta se va termina în Deventer (Olanda) pe 6 iulie 2023. Inițiatorii proiectului Cycle4GlobalGoals spun că doresc să conecteze și mai mult Europa de Est și de Vest, printr-un mod sportiv, dar mai presus de toate sustenabil. Legătura devine și mai simbolică, deoarece orașele partenere de lungă durată Sibiu și Deventer sunt începutul și sfârșitul acestei călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button