ACTUALITATE

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat sunt în pericol

Last Updated on mai 29, 2023 by Erceanu Ileana

Elevii au la dispoziție doar 3 zile pentru a-și depune cererile, pentru că de joi urmează zilele libere pentru toți angajații din sectorul bugetar, însă școlile unde pot face acest lucru sunt foarte puține, din cauza grevei generale.

O altă problemă cu care se pot confrunta elevii este aceea că, elevii care se înscriu la Bacalaureat au nevoie de foaia matricolă, unde apar toate mediile încheiate, lucru aproape imposibil dacă greva nu se va încheia în următoarele trei zile. Profesorii nu le-au încheiat situația școlară elevilor, deci ei vor avea dosarul incomplet. Dacă nu vor rezolva acest lucru până la începerea examenului de bacalaureat, nu vor putea să îl susțină. 

Ministerul Educaţiei a transmis deja că directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară înscrierii vor comunica părinţilor şi elevilor toate datele necesare înscrierii.

Guvernul a prezentat deja o propunere menită să-i determine pe sindicaliştii din educaţie să înceteze greva, însă aceştia au respins-o.  Astăzi vor avea loc negocierile la Ministerul Muncii, unde se va încerca deblocarea crizei.

Greva din Educaţie a dus, până acum, la amânarea cu o săptămână a Evaluării Naţionale pentru clasa a VI-a, dar şi la decalarea înscrierilor în clasa pregătitoare. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat duminică faptul că Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. ”Este un efort bugetar care depăşeşte suma de 700 milioane lei, cu resurse europene, 410 milioane lei bani europeni din Programul Educaţie şi Ocupare pentru perioada din exerciţiul financiar 2021-2027, respectiv 313 milioane lei din bugetul naţional”, a adăugat Cărbunaru, propunerea având drept scop să punăî capăt grevei generale declanşate din 22 mai de angajaţii din educaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button