EVENIMENT

Cula lui Tudor intră în reabilitare

Last Updated on octombrie 25, 2022 by Erceanu Ileana

Cula lui Tudor de la Cerneți va primi peste un milion de euro pentru reabilitare. Monumentul intrase în degradare, anii care au trecut peste el, punându-și semnificativ amprenta. Banii vin prin programul PNRR.

Anii care au trecut și-au pus amprenta serios asupra clădirii construitre de Tudor Vladimirescu, care ajuns într-o avansată starede degradare. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență va fi acordată suma de 1,25 de milioane de euro pentru reabilitare.

Cula lui Tudor Vladimirescu din satul Cerneți este unul dintre monumentele istorice importante ale județului Mehedinți. A fost construită în anii 1800 și în acest loc, Tudor Vladimirescu avea în proprietate o vie și o pivniță. Cula este un tip de construcție semi-fortificată.

Din cauza degradării și infiltrațiilor de apă, aceasta devenise din ce în ce mai greu de vizitat la interior, fiind doar admirată pe exterior. Au fost făcute intervenții minime și neintruzive pentru conservare, însă pentru reabilitare și pentru deschiderea publicului suma de 1,25 milioane de euro din PNRR este binevenită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button