ACTUALITATE

Cum funcționează escrocheria cu mărgele

Last Updated on iunie 15, 2022 by Toma Mihai

Zilnic, mii de oameni își caută un loc de muncă, însă nu toți au norocul de un job serios. La mare căutare sunt anunțurile care oferă muncă la domiciliu. Și asta pentru că sună tentant să lucrezi de acasă, comod, fără un program fix.

De cele mai multe ori, însă, anunțurile de angajare pot fi foarte periculoase, iar mulți se păcălesc cu joburile oferite online. Mai mult decât atât, plătesc și sume pe care ulterior, așa zișii angajatori nu le mai restituie.

Nu toți știu că, de fapt, aceste mesaje sunt formulate special de echipe de escroci care știu cum să vorbească, își aleg cuvintele și țintele și au atins de fapt punctele vulnerabile și nu răspund decât emoțional fără să analizeze și să înțeleagă care este scopul exact a celor care trimit mailul.

Paginile de mică publicitate sunt pline de anunțuri care oferă muncă la domiciliu pentru venituri substanțiale. Printre aceste joburi de află și înșirarea de mărgele sau lipitul de plicuri.

Odată ce oamenii aplică la presupusul loc de muncă de pe internet, escrocii îi contactează și le explică, pas cu pas, ceea ce trebuie să facă. Ulterior, li se trimite un pachet care conține lucrurile pe care viitorul angajat va trebui să le folosească în momentul în care dă proba de angajare.

Sursa Gândul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button