ACTUALITATE

Cum se anunță vremea în Săptămâna Patimilor

Last Updated on aprilie 10, 2023 by Erceanu Ileana

Vremea rămâne capricioasă în continuare, iar temperaturile, în cea mai mare parte a ţării se vor afla sub normele datei din calendar. Abia de la mijlocul săptămânii, temperaturile cresc şi ajung să depășească și 20 grade Celsius.

Luni, 10 aprilie, conform Administrației Naționale de Meteorologie , în cea mai mare parte a țării, temperaturile vor fi uşor sub normele climatologice specifice perioadei.

Spre sfârşitul intervalului, local va ploua în regiunile estice. În zona de munte, mai ales după-amiaza vor fi averse de ploaie, lapoviţă, ninsoare şi măzăriche.

„Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în sud-est (rafale în general de 40-45 km/h) şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 şi 9 grade Celsius. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă şi cu totul izolat brumă”, anunță ANM.

Marți, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această perioadă, astfel că maximele se vor încadra între 9 şi 19 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 0 şi 8 grade Celsius, uşor mai scăzute în depresiuni.

În estul şi în sud-estul teritoriului, înnorările se vor accentua treptat şi, în special seara şi noaptea, vor fi averse de ploaie, iar pe alocuri cantităţile de apă pot fi însemnate, în special în Dobrogea.

În celelalte zone, cerul va fi temporar noros, va ploua slab, pe spaţii mici, iar la munte la altitudini de peste 1800 m vor fi ninsori şi lapoviţă. Izolat se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice (rafale în general de 50-55 km/h), pe crestele montane şi izolat în extremitatea de sud-vest. Mai ales în orele dimineţii, pe arii restrânse va fi ceaţă, cu precădere în regiunile intracarpatice.

De miercuri, temperaturile vor fi tot mai ridicate, astfel că în sud-estul țării vor atinge 22 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button