ACTUALITATE

Cum se face limonada. Rețeta perfectă pentru sezonul de vară

Last Updated on iunie 7, 2022 by Toma Mihai

Limonada este perfectă în sezonul de vară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o băutură răcoritoare și extrem de gustoasă. Pentru a pregăti acasă o limonadă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație pentru a ne încânta papilele gustative cu un deliciu irezistibil.Aceasta este preferată de mulți dintre noi nu doar pentru că are un efect răcoritor, ci și pentru că reprezintă o sursă bogată de vitamine.

Pentru a pregăti acasă delicioasa limonadă vom avea nevoie de 4 căni de apă plată, o cană cu suc de lămâie, jumătate de cană de zahăr și câteva frunze de mentă proaspătă.

Mai întâi se pregătește siropul. Se pune la fiert jumătate de cană de apă împreună cu jumătate de cană de zahăr. Se lasă la fiert și se amestecă până când zahărul se topește complet, apoi se lasă siropul la răcit. Într-o carafă se toarnă o cană de zeamă de lămâie, apoi se adaugă 4 căni de apă și siropul. Se amestecă bine apoi se pun și câteva frunze de mentă proaspătă împreună cu 3 felii subțiri de lămâie pentru decor.Se pune limonada la frigider, apoi se servește rece.

Putem decora paharele în care punem limonada cu felii de portocală, lămâie sau ananas și cuburi de gheață.

Delicioasa limonadă poate fi făcută cu diverse fructe precum grapefruit, ananas, căpșune sau ghimbir. Astfel, vom obține la final o băutură răcoritoare, gustoasă și plină de substanțe nutritive.

Limonada reprezintă o sursă bogată de vitamine și revitalizează organismul în zilele toride de vară.Limonada este perfectă în sezonul de vară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o băutură răcoritoare și extrem de gustoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button