ACTUALITATE

Cum te ferești de capcanele supermarketurilor de la raft

Marile magazine au lansat oferte cu mari reduceri de sărbători, însă, de multe ori, aceste „oferte“ ar putea să te coste mult mai mult decât în realitate. Cum sărbătorile se apropie cu pași grăbiți și orice cetățean dorește să facă cât mai multe cumpărături de sărbători, este tentat să alerge după reducerile și ofertele din magazine.

Fie că este vorba de produse alimentare, cele de strictă necesitate sau cadouri, un singur lucru le scapă din vedere. Mizând pe neatenția și graba clienților, marile magazine folosesc diverse practici înșelătoare. Un discount cuprins între 15%, 25% sau 35% reprezintă o afacere bună pentru oricine, în special la unele produse de bază, care au o valabilitate mai mare și nu sunt pe  cale să expire curând.

Lângă afișajele uriașe cu prețul redus, marile magazine specifică și detaliile ofertei: este vorba despre un anumit sortiment sau de o anumită cantitate. De obicei, acest text are un font mic, iar clienții entuziasmați de prețul bun nu mai sunt atenți la detalii. Astfel în dreptul afișului ce marchează reducerea, poate să fie plasat același produs generic (zahăr sau ulei) dar mărci diferite față de cele specificate în ofertă, pentru care nu se aplică prețul redus.

O altă pratică înșelătoare vizează chiar cantitatea. Dacă cumperi o cantitate mai mare, ai reducere sau un produs în plus (gratis, cum spun ei), însă trebuie să fiți foarte atenți la termenul de valabilitate. Așadar, dacă cumpărați o cantitate mare la un preț destul de avantajos, riscați să nu puteți consuma întreaga cantitate până la termenul limită și restul cantității să o aruncați. Totodată, mărfurile pe cale să expire sunt așezate în față, pe rafturi, iar cele cu data de expirare mai îndepărtată sunt poziționate în spate.

O altă tactică a marilor magazine se aplică pentru stocuri limitate din anumite produse alimentare, de obicei carne gata ambalată. De exemplu, ceafă de porc de la același producător: unele casolete au prețul redus pe kilogram, altele prețul întreg, dar ele sunt aranjate împreună în raftul marcat cu promoția respectivă. Mulți clienți nu vor mai sta să verifice prețul trecut pe produs și vor pune în coș ce le cade în mână. De aceea, verifică întotdeauna prețul de pe etichetă, data de expirare, pentru a nu cumpăra un aliment care nu va mai putea fi consumat peste câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button