ADMINISTRATIE

Fără căruțe și creșterea animalelor în Severin

Last Updated on noiembrie 28, 2022 by Romeo Crismaru

de Mircea Popescu

Primarul Marius Screciu:Amenzile pot fi de la 500 până la 2500-3000 lei”. Un proiect aprobat astăzi de consilierii locali se referă la interzicerea tranzitării municipiului Drobeta Turnu Severin cu căruțele, indiferent de stradă, dar și la interzicerea creșterii de animale”.

În ceea ce privește creșterea animalelor, excepție fac unele cartiere ale orașului, precum: Schela, Gura Văii, Dudașul Schelei, unde oamenii pot crește unul, doi porci pentru consumul propriu. Amenzile pot merge și până la 3000 lei pentru cei care nu respectă această măsură.

„Un alt proiect important adoptat astăzi care va intra în vigoare după aprobarea Prefecturii a acestei hotărâri de Consiliu se interzice în municipiul Drobeta Turnu Severin creșterea de animale, cai, oi, alte rămânând doar la nivel de Schela, Gura Văii, Dudașul Schelei, ca oamenii să-și crească un porc, doi, pentru consumul propriu. Deci interzicem trecerea prim municipiul Drobeta Turnu Severin, indiferent de stradă, a oricărei căruțe, lucru care se întâmplă în acest moment pe zona Splai Mihai Viteazu și C.D. Ionescu. Erau străzi care permiteau trecerea cu căruțe. De azi înainte este interzisă orice fel de circulație a căruțelor în municipiu, orice fel de creștere a mai mult de unul, doi porci în zona Schela, Gura Văii, Dudașul Schelei. Odată cu dezvoltarea orașului nu mai putem să permitem să avem tot felul de animale crescute de oameni în gospodărie. Nu este normal să avem ditamai cireada de oi în oraș, iar în Banovița cineva creștea vaci, mai erau și crescători de porci. Cresc și amenzile de la 500 până la 2500-3000 lei, amendă pe care o pot plăti și zilnic, dacă nu o respectă”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button