EDUCATIE

Statistici alarmante în România

Last Updated on noiembrie 29, 2022 by Erceanu Ileana

Rata de abandon școlar rămâne una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă învățământul românesc. Soluțiile propuse de Universitatea Politehnica din București.  

 România înregistrează cel mai mare procent din Uniunea Europeană la abandonul școlar timpuriu. Motivele pentru care elevii renunță la școală sunt multiple. Efectele acestui fenomen se resimt pe termen lung asupra evoluţiei societăţii, dar şi în  viitorul apropiat, în mediul economic.

Universitatea Politehnica din București derulează cea de-a treia ediție a proiectului ,,INFO. Ing” prin care își propune să le ofere tinerilor informații cu privire la oportunitățile educaționale ale învățământului tehnic superior.

În contextul avansului tehnologic și a cererii tot mai mari de ingineri bine pregătiți pe piața muncii, Universitatea Politehnica din București orientează elevii către universitățile tehnice. Astfel, în cadrul Proiectului ,,INFO.Ing”, mii de elevi și cadre didactice din învățământul preuniversitar sunt invitați să participe la conferințe menite să le stârnească interesul față de mediul academic și de oportunitățile pe care acesta le poate genera. România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani.

Reprezentanții Universității Politehnice din București , călătoresc an de an în peste 20 de județe din țară pentru a vorbi despre importanța continuării studiilor și perspectivele mediului universitar si pentru a împărții materiale informative către mii de elevi din liceele din România.

 „Caravana UPB”, de trei ani de zile, a luat forma unui proiect finanțat de Ministerul Educației, prin Fondul pentru finanțarea situațiilor speciale care nu pot fi integrate în formula de finanțare a instituțiilor de învățământ superior de stat – INFO.Ing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button