POLITIC

DANIEL GHEBA, deputat AUR: „Comasarea alegerilor este neconstituțională! România va intra în recesiune!”

Last Updated on martie 7, 2024 by Romeo Crismaru

Deputatul AUR Daniel Gheba a criticat, de la Severin, ordonanța comasării alegerilor programate pentru data de 9 iunie 2024, acuzând actualul guvern de dictatură. Parlamentarul AUR a mai amintit și despre recesiunea economică.

 „Dezbaterea publică privind ordonanța Guvernului de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare este neconstituțională și înseamnă un atac la adresa democrației” – Este opinia deputatului AUR Daniel Gheba, care a făcut declarații de presă la sediul AUR Mehedinți. Acesta mai spune că măsurile dispuse de Guvernul PSD – PNL afectează grav partidele și candidații independenți și că incalcă principiile democrației și ale votului liber.

„Faptul că ei încearcă să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale nu este constituțional. În anul 2012, Curtea Constituțională a menționat acestă situație foarte clar. Ceea ce încearcă ei acum să facă este practic o lovitură dată democrației. Nici partidele mici și nici candidații independenți nu au timp pentru a strânge lista de semnături. Ei fac acest gest pentru că le e frică de AUR”, a declarat deputatul AUR DANIEL GHEBA.

Deși la Curtea Constituțională există un precedent încă din anul 2012, deputatul AUR își exprimă îndoiala că și de această dată comasarea alegerilor va fi declarată neconstituțională, plecând de la ideea că judecătorii CCR sunt numiți politic.

Un alt subiect sensibil abordat la Severin de parlamentarul AUR este pericolul iminent ca România să intre într-o gravă recesiune economică. În opinia sa, anul viitor ar putea veni cu tăieri de salarii.

„Faptul că România se împrumută lunar cu miliarde de euro, arată că această creștere economică anunțată e bazată pe consum și nu pe producție, iar consumul e bazat foarte mult pe importuri. Deficitul balanței comerciale e foarte mare. Deficitul bugetar e în jur de 9 la sută în acest moment, ceea ce anunță o recesiune economică. Este posibil ca de la anul să avem tăieri de salarii și anumite sisteme bugetare vor fi restructurate”, mai spune deputatul Daniel Gheba.

Cea mai recentă supărare a celor de la AUR vine chiar pe fondul desfășurării la București a Congresului Partidului Popular European și a prezenței președintei Comisiei Europene în România. AUR este, de asemenea, sceptic în ceea ce privește primirea României în Spațiul Schengen, pe fondul prezenței la București a cancelarului austriac Karl Nehammer, cel care se opune ferm aderării.

Faptul că Ursula fon der Leyen are tupeu să vină aici în România după ce ne-a băgat pe gât milioane de vaccinuri care acum au expirat nu mi se pare corect. Eu zic că ne mint din nou cu privire la intrarea în Schengen, drept pentru care cancelarul austriac Karl Nehammer nu ar fi avut ce căuta în România”, a precizat Daniel Gheba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button