ACTUALITATE

Dascălii au luat-o înaintea statului cu siguranța copiilor în  școli

Last Updated on mai 8, 2023 by Erceanu Ileana

În timp ce, autoritățile noastre abia acum introduc în noua lege a Educației măsuri concrete împotriva unor atacuri de violență extremă ca cele din Serbia, unii directori de școli au luat siguranța elevilor în mâinile lor.  

Unele instituții de învățământ au fost împânzite cu camere de supraveghere sau filtre de acces. Altele au permanent un echipaj de poliție în față și chiar un adăpost în caz de pericol.

Pentru acelea care monitorizează activitatea curentă în școli, stocarea imaginilor e suficientă. Datele sunt stocate pe un hard timp de 30 de zile. Timp suficient ca, în cazul unui incident, să fie predate organelor abilitate.

Atenție, pentru instalarea acestor sisteme nu e nevoie de un acord special. Gândiți-vă că sunteți în mall sau într-o intersecție și Big Brother vă privește din mai multe unghiuri. Sistemele de protecție sunt cumpărate de școli cu acordul părinților.

Sunt școli în țară care au instalat și filtre cu recunoaștere facială, pentru a restricționa accesul străinilor. Întregul sistem costă cam 10.000 de lei, pentru o unitate cu 15 clase.

În legile Educației sunt noi amendamente legate de violența în școli. Unele fac referire la consilierea psihologică gratuită a profesorilor și elevilor care cad victime.  

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button