ACTUALITATESPORT

David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber

Last Updated on august 17, 2022 by Toma Mihai

David Popovici (17 ani) s-a retras din finala de 400 m liber, de la Campionatele Europene de natație, de la Roma. Preşedintele Federaţiei Romane de Natatie, Camelia Potec, sustine că decizia îi aparține lui David și antrenorului său. Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii, conform unui anunț al Federației Române de Natație, postat pe Facebook.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală.

Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu. „David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, conchide anunțul federației.

Între 30 august și 4 septembrie, campionul român va participa la Mondialele pentru juniori din Peru. Ultima competiție la care David Popovici va lua startul în anul 2022 este la Melbourne, între 13 și 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button