Economic

De câți bani are nevoie o familie, pentru a supraviețui în România?

Last Updated on mai 27, 2022 by Toma Mihai

Marcel Ciolacu a declarat că o familie are nevoie de un venit de peste 3.000 de lei pentru a trăi decent. Tot mai mulți români trăiesc la limita sărăciei și au ajuns să facă economii la alimente și să renunțe la unele produse pentru că nu se mai descurcă cu banii.

Marcel Ciolacu este de părere că un venit de peste 3000 de lei este suficient pentru ca o familie să trăiască decent în România.

„Cred că o familie ar trebui să aibă un venit minim de 3.000 de lei, în perioada aceasta. Ce este cel mai grav este că noi suntem penultimul stat la riscul de sărăcie“, a declarat Marcel Ciolacu.

Din cauza scumpirilor în lanț, mulți români trăiesc la limita sărăciei. Își achită facturile, iar apoi se descurcă cum pot din banii rămași.

Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate. De la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice.

Un nou ajutor pentru pensionari

La prezentarea bilanțului la șase luni de la Guvernare, Marcel Ciolacu a explicat că cei 700 de lei, ajutor financiar acordat de stat, vor ajunge la aproape 3,3 milioane de pensionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button