ACTUALITATE

Decizie majoră! Ce se va întâmpla cu plafonarea plăților cash

Last Updated on noiembrie 8, 2023 by Erceanu Ileana

După lungi discuții și controverse, după ce au căzut de acord în coaliție, Guvernul vine cu un anunț de ultimă oră. Renunță la plafoanele pentru plățile cash, păstrând doar două excepții care se vor aplica firmelor.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că s-a gândit la modificare dar rămân două excepții, una privind numeralul pe care îl pot avea micile întreprinderi sau micii comercianți în casa de marcat, însemnând 50.000 de lei, aceasta rămâne cum este acum în lege, și la fel rămâne și limita de 1.000 de lei pentru plăți în avans cu bani cash, tot la micii comercianți.

Premierul mai declară că aceste decizii vin în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții băncilor din România.

Aceștia au decis că nu majorează comisioanele pentru tranzacțiile de bani în numerar, fie că este vorba de depuneri la ghișeele băncilor sau de retrageri de numerar.

Totuși, premierul a avut un mesaj foarte clar pentru evazioniști:

 “Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”  a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button