POLITIC

Deputatul Daniel Gheba (AUR) solicită Guvernului să ia în serios revendicările taximetriștilor

Last Updated on martie 14, 2024 by Romeo Crismaru

Parlamentarul spune, într-o postare pe contul său de socializare, că Partidul AUR sprijină protestul taximetriștilor și solicită Guvernului să acorde atenția cuvenită revendicărilor acestora și că este timpul ca autoritățile să ia măsuri concrete pentru a rezolva această problemă și a proteja o profesie importantă pentru economia românească.

„De prea mult timp, taximetriștii se confruntă cu o concurență neloială din partea companiilor de transport alternativ, care operează în afara legii. Această situație a dus la scăderea drastică a veniturilor taximetriștilor și a intensificat instabilitatea muncii lor. Să nu uităm că taximetriștii români au asigurat un transport public sigur și confortabil, contribuind semnificativ la bunăstarea societății. Dincolo de serviciile oferite, ei s-au remarcat prin responsabilitate civică, achitând cu regularitate taxe și impozite și sprijinind progresul României”, a precizat Daniel Gheba.

„Guvernul a ignorat până acum revendicările legitime ale taximetriștilor. Deși au fost organizate numeroase proteste și negocieri, autoritățile nu au luat nicio măsură concretă pentru a rezolva problema. Proiectul de Ordonanță de Urgență publicat recent de Ministerul Transporturilor este un pas în direcția corectă, dar nu este suficient. Eliminarea posibilității de emitere a copiilor conforme pentru mașinile închiriate sau de comodat este o măsură necesară, dar nu va rezolva problema concurenței neloiale. Este esențial ca Guvernul să pună în aplicare un sistem de restricționare a numărului de licențe pentru transportul alternativ. Această măsură va asigura o concurență loială pe piață și va proteja veniturile taximetriștilor”, mai spune deputatul AUR, Daniel Gheba.

AUR sprijină protestul taximetriștilor și solicită Guvernului să acorde atenția cuvenită revendicărilor acestora. „Este timpul ca autoritățile să ia măsuri concrete pentru a rezolva această problemă și a proteja o profesie importantă pentru economia românească”, spune Daniel Gheba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button