ADMINISTRATIE

Dezvoltarea învățământului Universitar în Drobeta Turnu Severin

Last Updated on mai 20, 2024 by Erceanu Ileana

Consiliul Județean Mehedinți, în colaborare cu Universitatea din Craiova, a inaugurat noua bază sportivă situată pe strada Călugăreni din Drobeta-Turnu Severin. 

Evenimentul a fost onorat de prezența domnului prof. univ. dr. Cezar Spânu, rectorul Universității din Craiova, și a reprezentanților Consiliului Județean Mehedinți. Noua infrastructură sportivă va deservi atât activitatea Facultății de Educație Fizică și Sport, cât și comunitatea universitară, oferindu-le studenților și cadrelor didactice un mediu modern și adecvat pentru desfășurarea activităților sportive și recreative.

„În urmă cu ceva timp, într-o bună colaborare pe care Consiliul Județean Mehedinți o are cu Universitatea din Craiova, am pus bazele unui parteneriat cu domnul rector, prof. univ. dr. Cezar Spânu pentru a completa eforturile de a dezvolta învățământul universitar din județul Mehedinți. Astăzi, m-am aflat cu domnia sa, la inaugurarea bazei sportive din strada Călugăreni, din Drobeta Turnu Severin, investiție realizată de Consiliul Județean Mehedinți, pe de o parte, pentru a sprijini activitatea Facultății de Educație Fizică și Sport, iar pe de altă parte, pentru a amenaja zona adiacentă Centrului Universitar care are acum un aspect îngrijit și este utilă cadrelor universitare și studenților,” a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Baza sportivă, întinsă pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, a fost modernizată prin asfaltare și marcare pentru terenuri sportive, locuri de parcare, alei pietonale și dispozitive de scurgere a apelor.  În prezent, Universitatea din Craiova are în Drobeta Turnu Severin 13 extensii ale facultăților din Craiova, oferind studenților oportunități educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button