POLITIC

DOINA DOBRE, înlăturată din funcția de subprefect, pentru mai tânăra Cosmina

Last Updated on februarie 24, 2022 by Romeo Crismaru

Începând de astăzi, județul Mehedinți are un nou subprefect, în persoana Cosminei Stanomir (fostă Neamțu), cea care a ocupat, pe rând, funcțiile de consilier parlamentar și director al SGA Mehedinți.

Liberalii și-au împrospătat garnitura de subprefecți din Mehedinți. Alături de fostul prefect Cristinel Pavel, devenit subprefect după ce PNL a pierdut postul de prefect de la Mehedinți, nu va mai sta de astăzi Doina Dobre, ci Cosmina Stanomir, nimeni alta decât tânăra liberală Cosmina Neamțu, cea care a urcat rapid în ierarhie, de la consilier parlamentar la cabinetul deputatului Virgil Popescu, la director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți.

Cosmina o înlocuiește, așadar, pe post, pe Doina Dobre, cea care a fost sfătuită să iese la pensie. Evident că doamna Dobre nu s-a pensionat, așa cum s-a rostogolit informația, ci a revenit la fostul său loc de muncă de director al Direcției Județene de Tineret și Sport.

Doina Dobre a devenit subprefect de Mehedinți, în momentul în care Guvernul Orban a decis ca județul nostru să dețină două funcții de subprefect. În timpul guvernării PNL – USR, pe celălalt post de subprefect a fost numit useristul Claudiu Chiriac. De asemenea, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2020, atunci când Cristinel Pavel a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, din partea PNL, Doina Dobre a avut, pentru câteva luni, atribuții de prefect.

Doina Dobre este cunoscută ca un om chibzuit care a păstrat un echilibru în timpul funcției administrative și care și-a făcut datoria ca subprefect. Doar că, după modificarea legii prin care prefectul este numit politic, partidul poate decide în orice moment cine este capabil să primească o funcție de acest gen. Iar partidul a decis: Cosmina Giorgiana Stanomir! Pentru cei care nu știu cine este doamna Stanomir, e vorba de Cosmina Neamțu, cea care a asigurat multă vreme secretariatul la PNL Mehedinți, a lucrat la cabinetul deputatului, actual ministru, Virgil Popescu, după care a fost numită, cu multe controverse, director al SGA Mehedinți.

Se spune prin târg că doamna Dobre a fost chemată la partid și i s-ar fi propus să iese la pensie, pentru a i se face loc Cosminei. Contactată telefonic, Doina Dobre a declarat că zvonul privind pensionarea este răutăcios, că se întoarce la DJTS, acolo unde a lucrat înainte și că nu vrea să comenteze schimbarea sa din funcție. De fapt, echilibrată și cu bun-simț politic, așa cum e cunoscută, Doina Dobre nu și-a exprimat direct nemulțumirea pentru schimbarea din funcție, dar tonul abordat atunci când a spus, râzând, „nu comentez, că nu e frumos”, exprimă mai mult decât o mie de cuvinte sau declarații. „Nu, nu am ieșit la pensie, e o minciună, nu aș vrea să comentez schimbarea mea din funcție, că nu e frumos, mai bine nu comentez”, a declarat Doina Dobre.

„Începând de astăzi, am o datorie foarte importantă. Voi veghea la respectarea legii și, în același timp, voi acționa ca liant între comunitățile locale, autorități si Guvernul României. Este o funcție  încărcată de responsabilitate, atât față de comunitatea locală, cât și față de Executiv”, scrie Cosmina Stanomir pe contul său de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button