SOCIAL

Dormi liniștit, Ministerul Energiei lucrează pentru tine! Prețul carburantului crește, scapă cine poate! Ministrul tace!

Last Updated on iunie 9, 2022 by Romeo Crismaru

Prețul carburanților este tot mai mare, pe zi ce trece, deși ministrul Energiei, Virgil Popescu, promitea ferm, în urmă cu 3 luni, la TVR 1 că nu vom ajunge niciodată la 9 lei pe litru. Cu toate acestea, motorina a ajuns la 9.09 lei/l, iar benzina la 8.50 lei/l.

Pe data de 9 martie 2022, adică acum exact 3 luni, la toate stațiile de carburanți din România s-au format cozi interminabile și o adevărată isterie. Oamenii făceau plinul, după ce o stație Peco din Beiuș afișase un preț de 11 lei pe litru și se rostogolea pe rețelele de socializare ideea că prețul carburantului va ajunge la 15 lei litrul. La acea dată, prețul unui litru de motorină standard era de 7.64  lei, iar un litru de benzină costa 7,53 lei.

Pentru a liniști populația, ministrul Energiei – Virgil Popescu a ieșit pe toate posturile de televiziune și a explicat că „nu vom ajunge la prețurile care s-au vehiculat până acum, de 9 lei, de 10 lei, nu sunt probleme cu stocurile”.

Doar că s-a dovedit a fi încă o amăgire a domnului ministru! După 3 luni, realitatea arată cu totul altfel. În timp ce la noi dezinteresul total a devenit metodă de lucru la Ministerul Energiei, în țara vecină, Ungaria, guvernul a plafonat prețul carburantului pentru propriii cetățeni.

Sursa înregistrării audio TVR1, montajul VIDEO actualmehedinti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button