ACTUALITATE

DORMI LINIȘTIT, MINISTRUL E OPTIMIST!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pare a fi singurul român optimist! El spune că prețul carburanților ar trebui să mai scadă, după ce barilul de petrol a scăzut pe piața internațională, la nivelul înregistrat înainte de începutul războiului din Ucraina. Argumentul suprem al minsitrului, „Așa ar fi corect!”

Petrolul s-a ieftinit, scade și prețul carburanților? Este o întrebare legitimă pusă de toți românii care s-au săturat de prețurile fără precedent la benzină și motorină.

Lansată și într-o emisiune TV, întrebarea a primit de la Virgil Popescu un răspuns cel puțin bizar. Acesta spune că prețurile ar trebui să scadă, pe motiv că benzinăriile ar trebui să fie corecte cu românii. Dacă vor fi corecte sau nu, rămâne de văzut în perioada următoare.

Totuși, ce facem dacă benzinarii nu vor avea aceleși sentimente ca ale ministrului? Păi, tot Popescu ne spune că avem instrumente legale. Consiliul Concurenței, Antifrauda și ANPC-ul au atributia de a supraveghea și sesiza aceste corelații, chiar dacă experiența ultimilor ani ne-a arătat că se formează adevărate carteluri, când vine vorba de furnizori de energie sau carburanți.

Cât despre energie și gaze naturale, ministrul susține că românii au prețuri bune la aceste produse, chiar dacă românii au ajuns să se sinucidă sau să își blesteme zilele atunci când primesc facturile.

Deci, să recapitulăm! Două scenarii care sunt destul de sumbre, au, în opinia lui Virgil Popescu, o viziune optimistă. Prețurile la carburanți trebuie să scadă, iar la iarnă vom fi fericiți. Dar ne-am gândit la o provocare. Vom urmări cu mare atenție evoluția prețurilor la carburanți în zilele următoare.  Carburanţii standard se comercializează astăzi 15 iulie 2022, în România cu preţuri cuprinse între 8.52 lei/l și 9.32 lei/l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button