POLITIC

DREAPTA UNITĂ crește în sondaje

Last Updated on aprilie 19, 2024 by Romeo Crismaru

ALIANȚA DREAPTA UNITĂ crește în sondaje, iar primul semnal vine din orașele mari. Alegătorii văd în alianța politică singura opțiune de dreapta pentru echilibru și stabilitate.

Dreapta Unită câștigă tot mai mult teren în orașele mari, iar trendul este unul ascendent și la nivel național, în timp ce AUR continuă să meargă pe o pantă descendentă. În București, de exemplu, un sondaj curs din luna aprilie 2024 plasează ALIANȚA DREAPTA UNITĂ pe locul al doilea în preferințele oamenilor, cu 24 la sută din intenția de vot.

În sondajul amintit, Alianţa PSD-PNL continuă să fie pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile locale, cu 48%, urmată de Alianţa Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP) – 24%, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) – 12%, AUR – 11%, SOS România (partidul Dianei Șoșoacă) – 3%.

Situația este una similară și la intenția de vot pentru europarlamentare. În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL are 47% din opţiuni, Alianţa Dreapta Unită – 24%, AUR – 12%, PUSL – 10%, SOS România – 3%. Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

La Timișoara, un alt oraș emblematic pentru România, ALIANȚA DREAPTA UNITĂ trece de 40 la sută în sondaje, iar candidatul Dreptei Unite pentru funcția de primar are peste 48 la sută.

Ce arată sondajele?

În condițiile unei situații atipice la nivel european, cu tendințe suveraniste și cu frământări multiple pe toate planurile, românii arată o maturitate de gândire în ceea ce privește alegerile extrem de importante din luna iunie. În timp ce PSD + PNL este percepută mai mult ca o alianță nefirească, în care PNL părăsește dreapta și se diluează în PSD, iar primul loc în sondaje este dat de fapt de PSD și nicidecum de către PNL, partidele suveraniste alunecă în jos spre bazinul electoral inițial. Factorul de echilibru, indicat de sondaje, cel puțin până acum, este DREAPTA UNITĂ, către care se canalizează toate voturile de dreapta, inclusiv cele ale liberalilor autentici care nu agreează mariajul cu PSD.

Revenind la Mehedinți, DREAPTA UNITĂ vine cu „oameni normali”, unii neimplicați în politică, alții cu experiență vastă în administrația publică locală, oameni care privesc spre România inteligentă, consecventă spre dezvoltare, spre zonele care s-au dezvoltat accelerat și în care stânga nu și-a exercitat prezența și nici puterea.

Ce mai arată sondajele? Că românii s-au săturat de „experți” în administrație publică locală, de promisiuni și vendete și vor stabilitate, normalitate și progres, vor oameni normali care pot face treabă pentru că sunt determinați, nu pentru că știu să promită nerealist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button